Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

IzboriSevojno

02. 03. 2018.

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Tiho do kraja izbora

Predizborna tišina do zatvaranja biračkih mesta 4. marta

Izborna tišina uoči lokalnih izbora u Sevojnu, Beogradu Boru i Aranđelovcu je počela u ponoć. Trajaće 68 sati, do zatvaranja biračkih mesta, u 20 časova u nedelju.

Izborna tišina znači da liste neće moći da se oglašavaju u medijima niti da organizuju predizborne skupove. Društvene mreže ne podležu tim ograničenjima.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Sevojnu imaće 5876 birača. Glasaće se na ukupno pet biračkih mesta.

Izborna komisija Gradske opštine Sevojno je donela odluku da se na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, štampaju glasački listići. Izborni listići na izborima za odbornike Skupštine Gradske opštine Sevojno biće na papiru bele boje zaštićenim vodenim žigom.

Svetlo roze boje i zaštićen vodenim žigom biće kontrolni list koji se stavlja u glasačku kutiju da bi se potvrdila regularnost procesa, odnosno ispravnosti kutije za glasanje.

Ovogodišnji izbori za odbornike Gradske opštine Sevojno, sa četiri prijavljene izborne liste, drugi su izbori od osnivanja te opštineNa prethodnim izborima 2014. godine je učestvovalo sedam izbornih lista, a svoje biračko pravo ije skoristilo 3535 stanovnika Sevojna.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage