Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

04. 10. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Stamatović: Putin poštuje Rezoluciju 1244

Stav Moskve je i stav Zdrave Srbije, između ostalog, poručio je Milan Stamatović u saopštenju koje vam prenosimo u celosti.

Može Vučić da svoje viđenje susreta sa Vladimirom Vladimirovičem "prevodi" sa ruskog na srpski kako mu volja, ali je predsednik Putin juče bio nedvosmislen: Rusija poštuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i podržava očuvanje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a ne nekakvo Vučić - Tačijevo razgraničenje Srbije sa samom sobom, a stav Moskve je i stav Zdrave Srbije (ZS).

Na današnji dan 1990. godine ponovo je ujedinjena ona država koju veleizdajnik Vučić bespogovorno sluša, a koja je, upravo te godine, presudno doprinosila nasilnom rasparčavanju srpskog nacionalnog organizma u nekoliko kvazidržava. Srbiji već dugo iz stvarne glavne komande Evropske unije (EU), iz Berlina, kao Damoklov mač nad glavom, prete takozvanim modelom dve Nemačke koji, onako kako to Vučić prevodi s nemačkog na srpski, znači pristanak funkcionisanja Srbije i Kosova kao dve potpuno nezavisne države koje samo formalno nisu priznale jedna drugu. 

Istina je, međutim, nešto drugo: Zapadna Nemačka je, pre 28 godina, prosto "usisala" Istočnu Nemačku, pozivajući se na svoj Osnovni zakon koji je donela još 1949, samo četiri godine nakon svetske katastrofe koju je izazvala i najmasovnijeg genocida u ljudskoj istoriji koji je počinila. Zato apelujemo na sve one iz sadašnje vlasti koji još nisu preduboko zagazili u Vučićev rat sa sopstvenim narodom da, pozivajući se upravo na nemačko ujedinjenje, javno predlože dodatno cementiranje "kosovske preambule" u našem Ustavu, dodajući, kao Nemci, da najviši pravni akt Srbije, osim za teritoriju Srbije sa Kosovom i Metohijom, važi i "za sve Srbe koji ga prihvate". Ovu ideju javno, godinama predlaže politikolog Cvijetin Milivojević.  

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage