Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

02. 08. 2018. Zlatibor

Autor: Radio Luna/foto TO Zlatibor Izvor: Radio Luna

Vežbali i učili o zdravom životu na Kraljevom trgu

Gosti i meštani vežbali uz podršku profesionalnih instruktora, trening upotpunili savetima nutricioniste i profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

Javni trening dan je održan juče na zlatiborskom Kraljevom trgu, u organizaciji projekta Aktivnija Srbija i Turističke organizacije Zlatibor.

Planina koja je zvanično proglašena kao vazdušna banja, kako navode iz TO Zlaitbor, bila je pravo je mesto za propagiranje zdravog načina života, odnosno za javni trening čiji je cilj bio da ukaže turistima imeštanima Zlatibora o značaju fizičke aktivnosti.

Za vreme trajanja treninga, prisutni na Kraljevom trgu su, na štandu Centra izuzetnih vrednosti, imali priliku da popune anketu o životnim navikama i ishrani, na osnovu koje su dobijali uputstva i savete kako da poprave svoje zdravstveno stanje.

Kako su podsetili iz Aktivne Srbije, istraživanja, rađena poslednjih godina pokazuju da se oko 65 % građana Srbije ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću.

Podsetimo, nedavno istraživanje Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, sprovedeno zarad projekta ZdravoRastimo, pokazalo je da je  skoro 40 odsto učenika sedmih razreda u Srbiji fizički aktivno, ali da je i sve veći procenat dece, oko 41,5 odsto, istog uzrasta, koja misle da bi trebalo da smršaju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage