Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

02. 07. 2018. Čajetina, Beograd

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna

Sastanak otkazan, protest zakazan(AUDIO)

Bez razgovora Opštine Čajetina sa ministrom Ružićem, zbog protesta čajetinskog SNS povodom stavljanja pod hipoteku spomen-obeležja na Šumatnom brdu. Iz Opštine Čajetina kažu da spomenik nije pod hipotekom

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je otkazao današnji sastanak sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem, nezadovoljan zbog protesta koji Srpska napredna stranka organizuje danas na Zlatiboru.

Povereništvo Srpske napredne stranke Čajetina je najavilo za popodne protestno okupljanje na Zlatiboru, kako su naveli, povodom stavljanja pod hipoteku spomen- obeležja poginulim borcima u Drugom svetskom ratu na Šumatnom brdu na Zlatiboru.

Opština Čajetina: Spomenik nije pod hipotekom

Iz Opštine Čajetina su saopštili da nije istina da je spomenik na Šumatnom brdu na Zlatiboru pod hipotekom.

-         On nije, niti može biti stavljen pod hipoteku što je jasno definisano članovima 16. i 17. Zakona o javnoj svojini, a u skladu sa ovim zakonom je, što je Opština i imala u vidu kod ustanovljavanja hipoteke, urađen i Izveštaj o proceni KP br 4624/1 KO Čajetina od strane ovlašćenog procenitelja izabranog od strane poslovne banke, saopštili su iz Opštine Čajetina, nakon najavljenog protesta čajetinskog SNS-a, a u vezi sa ustanovljenom hipotekom na zemljištu u javnoj svojini opštine Čajetina u cilju obezbeđenja kredita kod poslovnih banaka radi izgradnje panoramske gondole na Zlatibor.

-         Da je povereništvo SNS-a  želelo da zna pravu istinu, a ne da širi dezinformacije i laži, moglo je tražiti i dobiti od Opštine podatke iz kojih se jasno i nedvosmisleno vidi da deo KP 4624/1 u površini od preko 24 hektara, a radi se delu na kome se nalazi spomen- obeležje, nije ni procenjivan, jer nema tržišnu vrednost i nalazi se pod zaštitom. Sama hipoteka je ustanovljena na vrednost od 7.686.000 evra i to za deo navedene parcele u površini od 10,97 hektara koji i ima komercijalnu vrednost,  saopštili su iz čajetinske lokalne uprave.

Čajetinski SNS je najavio za danas i protestnu šetnju do spomen- obeležja i pokretanje inicijative za skidanje hipoteke i pitanja lične odgovornosti za takav potez.

Direktor JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić je poručila na Fejsbuku da lokalna vlast neće remetiti najavljeni protest čajetinskih naprednjaka, da će javnosti pokazati svu dokumentaciju, a da će sudski rešiti nesuglasice sa pojedinim funkcionerima SNS-a.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage