Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

04. 05. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: CNN

CNN preporučuje Taru i Zlatibor

Među najboljim mestima za posetiti u Srbiji, prema CNN-u

Planine Tara i Zlatibor su među 11 destinacija koje je američka televizijska mreža Si-En-En CNN preporučila kao destinacije koje treba posetiti u Srbiji.

CNN je na svom veb portalu objavio mini reportažu o Srbiji sa preporukom da treba posetiti, na prvom mestu Beograd, zbog noćnog života i kulture kafea, te Novi Sad kao kulturni i obrazovni centar, Zemun, zbog šetnje i odmora. Putnicima CNN preporučuje da obiđu i Suboticu zbog arhitekture i mađarskih ukusa, Đavolju Varoš koju opisuje kao nesvakidašnji prirodni fenomen, ali i prirodne lepote Kopaonika, Fruške Gore, Zlatibora, Tare.

Zlatibor preporučuje tokom svih godišnjih dobi. Izdvaja ski- cenatr Tornik i planinarske staze, muzej u Sirogojnu, Stopića pećinu, vodopad u Gostilju, restoran u Mačkatu. Na CNN-ovoj listi destinacija koje treba posetiti u zapadnoj Srbiji, na Zlatiboru i Tari, nalaze se Šarganska osmica i Drvengrad kojeg opisuju kao ekscentrično etno-selo urađeno nalik na ona iz 19. veka. 

Manastir Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, među najatraktivnijim je turističkim lokacijama u Srbiji po CNN-u koji navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

Turistima CNN preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita, Guče, Kustendorfa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage