Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

05. 03. 2018. Čajetina

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Čim prođe sneg, radovi na početnoj stanici gondole

Ukoliko ne bude problema sa izdavanjem dozvola za preostale tri faze, prvi putnici bi mogli da se prevezu već krajem godine, izjavila direktor JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić

Posle višemesečnih nesuglasica smo dobili dozvolu za izgradnju prve stanice gondole koja je u centru Zlatibora i radovi će početi čim to vremenski uslovi dozvole, verovatno u aprilu, izjavila je direktor JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić istakavši da će panoramska žičara od centra Zlatibora do vrha Tornika, duga devet kilometara, biće izgrađena pre početka naredne zimske sezone, ukoliko dobiju građevsnike dozvole za preostale tri faze.

Pravni postupci se privode kraju, navela je Božanić, dodavši da nisu rešeni postupci za parcele koje su u državnoj svojini.
Dodala je će biti nastavljeni i radovi na polaganju elekto-energetskog kabla od centra Zlatibora do međustanice kod Ribničkog jezera, gde je glavna pogonska stanica za struju.

Podsetimo, pred Novu godinu je završena poslednja stanica na vrhu Tornika, za koju je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u julu 2017. godine izdalo građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare. Deo radova na izgradnji gondole je započet u februaru i maju prošle godine na dve narodne mobe u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju dozvola. 

Izgradnja gondole je investicija Opštine Čajetina vredna 13 miliona evra. Plan opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage