Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

11. 01. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Slike Srbije/Tanjug// naslovna foto:Screenshot Slike Srbije

Uvac i Zlatibor na najlepšim fotografijama Srbije

Biće i na kalendaru za 2018. godinu

Fotografija Beloglavi sup krstari nad kanjonom Uvac, autora Ljubiše Simovića, osvojila je drugo mesto na foto konkursu Sto najlepših slika Srbije, sa glasom manje od pobedničke fotografije Leposavić, autorke Mine Jevremović koja je proglašena za najlepšu sliku Srbije.

Među 12 najbolje rangiranih fotografija na konkursu u organizaciji internet platforma Srbije su i dva pejzaža Zlatibora, autora Dejana Zakića i Atile Saba. Tih 12 najbolje rangiranih fotografija biće odštampane na kalendaru za 2018. godinu, dok će njihovi autori dobiti poklone. 

Više od 27.000 ljudi je glasalo na konkursu Sto najlepših slika Srbije koji je trajao od 3. do 30. novembra, a na raspolaganju im je bilo 1.348 prijavljenih fotografija. Registrovani korisnici portala Slike Srbije su od prispelih fotografija izabrali stotinu najlepših, zatim je stručni žiri izbor suzio na 12, a u finalnom krugu su korisnici od ovih 12 izabrali najbolju.

Konkurs je osmišljen sa ciljem da na jednom mestu prikupi najlepše fotografije Srbije.

Inače, internet platforma Slike Srbije je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage