Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

05. 12. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Zlatiborpress

Ugostiteljsko-turistička škola obeležila 40 godina rada i postojanja

Jedino što nedostaje je dom za učenike...

Ugostiteljsko- turistička škola u Čajetini, svečanom akademijom, obeležila je 40 godina rada i postojanja.

Kulinarski, ugostiteljski, turistički i ekonomski tehničar, kuvar, konobar i finansijski administrator su obrazovni profili, dostupni u čajetinskoj školi, a traženi na tržištu rada.

Turizam i ugostiteljstvo su više od 20 godina centar interesovanja škole, otvorene 1977.godine. Radila je u prostorijama osnovne škole u Čajetini, kao izdvojeno odeljenje užičkog Obrazovnog centra Radoje Marić.

Kako podseća Zlatiborpress, u školi je radilo 276 radnika, kroz njene klupe prošlo je 13 204 učenika u 501-nom odeljenju.

 

Kako za Zlatiborpress ističe direktorka škole Višnja Smiljanić, najveći ponos sem kolektiva su učenici koji su sada trenutno u školi i koji su završili školu i koji se nalaze svuda u svetu.

-         Oni predstavljaju glavnu okosnicu i glavni stub turističke privrede Zlatibora, Zlatiborskog okruga, pa i šire. To je najveći ponos, ističe za Zlatiborpress Smiljanić.

Ugostiteljsko-turistička škola u Čajetini danas okuplja učenike i iz Zlatiborskog okruga i iz drugih krajeva Srbije, zbog čega je u planu otvaranje internata.  

Ugostiteljsko-turistička škola u Čajetini je među boljim školama u Srbiji u svom području rada, po opremi i uslovima za odvijanje praktične nastave. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage