Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Cajetina

08. 11. 2017. Zlatibor

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Počinje sledeća faza izgradnje panoramske gondole na Zlatiboru

Polagaće se elektroenergetski kabl u cilju priključka na distributivni sistem električne energije zlatiborske gondole

Zvaničan početak radova na polaganju elektroenergetskog kabla počeće u petak, saopštili su iz JP Gold gondola Zlatibor.

-         Nastavak radova na izgradnji gondole podrazumeva polaganje elektroenergetskog kabla 10KV od trafostanice na Zlatiboru do lokacije međustanice, gde je glavno mesto strujnog napajanja ovog infrastrukturnog objekta, a sve u cilju priključka na distributivni sistem električne energije zlatiborske gondole, istakla je direktorka JP  Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.

Izvođač radova Hidromontaža iz Beograda je počeo sa planiranim aktivnostima i, kako navode u saopštenju iz JP Gold gondola, spremni su za početak radova na kopanju kanala i postavljanju kablovoda za gondolu.

Podsetimo, dozvola za sledeću fazu izgradnje je stigla prošle nedelje, nakon dobijanja dozvole za izgradnju završne stanice na vrhu Tornika.

Opština Čajetina je podnela državnim institucijama zahteve i prateću dokumentaciju za izdavanje neophodnih dozvola i za ostale faze izgradnje.

Očekujemo da u najskorije vreme dobijemo dozvolu za početak radova na početnoj stanici u centru Zlatibora, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage