Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2012. Užice

Autor: Svetomir Milutinović Izvor: Radio Luna/Tanjug

Srpske firme žele da grade autoput ka Užicu

Domaći građevinari će udruženi u konzorcijum najvećih firmi ponuditi učešće u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine. To je samo deo Koridora 11 koji će biti izgrađen, kako najavljuju iz Vlade, u roku od dve godine.

Uslov ugovora, koji je potpisan sa Vladom Azerbejdžana, je da 51 odsto radova izvode njihove, a 49 odsto naše firme. Milan Bojović, direktor užičkih Puteva očekuje da će oni izvoditi radove na ovom koridoru u okviru konzorcijuma, koji ovih dana dogovaraju.

Mi se nadamo da ćemo učestvovati u tom poslu. Pokušavamo da se dogovorimo sa srpskim firmama da zajedno nastupimo. Već smo sa Energoprejktom, Planumom, Ratkom Mitrovićem, razgovarali kako da zajedno dobijemo taj posao, kaže Bojović

Bojović ističe da su cene koje daju Grci jako niske i po tim cenama je nemoguće kvalitetno napraviti autoput. On kaže da je to stav čitave građevinske operative, jer je nerealno da oni budu jeftiniji i do 30 odsto.

U prilog tome je, da na jug Srbije, firma Aktor se bavi zemljom, jer po tim cenama ne može da kupi kamen na tržištu. Problem naše zemlje je pritisak svetskih finnasijskih organizacija. Najmanje što država može da uradi je da traži garancije od njihovih banaka, smatra Bojović.

Grčke banke nemogu da daju adekvatne garancije, pa je to način da se eliminiše nelojalna konkurencija, ocenjuje Bojović. Skupština Srbije, pre dve nedelje, ratifikovala je sporazum o zajmu od Vlade Azerbejdžana. Reč je o kreditu od 300 miliona evra, kojim bi se gradila deonica autoputa od Ljiga do Preljine, u dužini od 44 kilometra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage