Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2012. Užice

Autor: Svetomir Milutinović Izvor: Radio Luna

Godišnjica ubistva Đinđića

Danas se navršava devet godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića. Parastosom i promocijom zbirke njegovih citata, godišnjica ubistva obeležena i u Užicu.

 

Gradski odbor Demokratske stranke u Užicu parastosom u Crkvi Svetog Marka, obeležio je devet godina od Đinđićevog ubistva. Vladimir Gordić, potpredsednik užičkih demokrata, govoreći o reformatorskom radu Zorana Đinđić, podsetio je on uspeo da promeni sliku Srbije u svetu.

Govoreći na jednoj tribini, 2002.godine, dr Zoran Đinđić je rekao ako Srbija sada stane, biće neophodno najmanje da 10 godina prođe, da bi se Srbija ponovo pokrenula. Pucanju Zorana Đinđića bio je pucanj u mladu demokratsku zemlju  i zaista je bilo neophodno 10 godina da se ona ponovo pokrene, ocenio je Gordić.

U svečanoj sali Gradske kuće predstavljena je zbirka pod nazivom „Izabrani citati doktora Zorana Đinđića“. Gradonačelnik Užica i predsednik Gradskog odobra DS-a Jovan Marković, kaže da pomen i okupljanje na ovoj promociji, govore koliko se i danas poštuje ono što  je on uradio.

Što više vremena prolazi od njegovog ubistva, sve više vidimo da su njegove reči i delo bili posvećeni da Srbija bude savremeno društvo evropskih naroda, i koliko je bila velika cena njegove žrtve, kaže Marković.

Zoran Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije. Bio je jedan od osnivača Demokratske stranke u kojoj je bio predsednik Izvršnog odbora, a od januara 1994. do ubistva predsednik stranke.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage