Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2012. Užice

Autor: Dunja Starčević Izvor: Radio Luna

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za upis na Vojnu akademiju

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i ove godine upisuje kadete na Vojnu akademiju. Raspisan je i konkurs za upis na Medicinski fakultet Vojno- medicinske akademije, kao i konkurs za upis u Vojnu gimnaziju.

Milica Mrdak je student četvrte godine Vojne akademije. Ona kaže da joj je na početku bilo veoma teško jer je devojka, ali da se brzo adaptirala na sve uslove.

Na Vojnoj akademiji devojke i momci su potpuno izjednačeni. Obaveze su nam iste, pa čak i težina opreme koju moramo da nosimo na vežbama. Ako imate jaku volju moguće je sve ostvariti. Osim toga, posao je nakon studija zagarantovan, i to je ono što nas dodatno motiviše da izdržimo sve, kaže Milica. 

Upisati Vojnu akademiju nije lako. Potrebna su znanja iz različitih oblasti, kao i fizička spremnost. Zbog toga veliki broj učenika upisuje prvo Vojnu gimnaziju, a zatim i akademiju.

Poslušajte ovde zašto su i užički školarci veoma zainteresovani za ovu srednju školu.

Vojna akademija je jedini fakultet posle koga je diplomcima zagarantovan posao. Potpukovnik Dragan Marković, kaže da je to samo razlog više zbog kojeg maturanti treba da odaberu ovu profesiju.

Pored ratničke tradicije, i to je svakako motiv više. Svi naši diplomci se nakon završene akademije promovišu u prvi čin potporučnika i imaju obezbeđeno radno mesto u jedinicama Vojske Srbije, ističe Marković.

Konkurs za upis na Vojnu akademiju, kao i Vojnu gimnaziju i Medicinski fakultet Vojno- medicinske akademije, traje do 31.-og marta ove godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage