Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

24. 04. 2013. Užice

Izvor: fksloboda.rs

Slobodina budućnost između stativa

Dolaze nova vremena i neki novi klinci željni dokazivanja. Svi imaju isti cilj, mesto između stativa Slobodinog prvog tima.

Matović, Đerić, Nalbantić, Kumrić, Novaković, Gojković, Pandurović, Belojević, Ćulum, Ilić, Korać, Božović... Beskrajan niz Slobodinih čuvara mreže, i svako od njih bio je specifičan i poseban, ali uvek pouzdan i poslednji bedem pred golom Slobode.

Nikola Tasić , Nikola Vasiljević, Luka Radojičić, Branimir Jovičić, Marko Ristanović, Aleksandar Popović, Luka Savić, Filip Cvijović, samo su neki od učenika Veljka Simića (28), trenera golmana Slobodinih mlađih selekcija. Veljko je praktično čitav svoj život u Slobodi. Teška povreda odvojila ga je od terena u dvadesetoj godini, iako je kao veliki talenat prošao sve pionirske i kadetske selekcije reprezentacije Jugoslavije.

Najlepši trenutak moje karijere bio je u sezoni 2002/03, kada sam sa nepunih 18 godina debitovao za prvi tim Slobode. Šansu mi je dao tadašnji trener Dušan Arsenijević, koji je imao puno poverenje u mene. Međutim, kobna povreda odvojila me je od terena,morao sam da okončam profesionalnu karijeru. Izuzetno sam zahvalan predsedniku kluba Draganu Subotiću, koji mi je dao šansu koju ne želim da prokockam. Sloboda je uvek imala odlične golmane, a moja misija je da moji učenici budu pre svega pravi ljudi i kvalitetni sportisti, koji će jednog dana braniti boje Užica i Slobode, a možda i nekih jačih evropskih klubova, kaže Simić .

Nikola Tasić (19) je Simin učenik. Momak koji je dogurao do prvog tima i omladinske reprezentacije Srbije čvrsto stoji na zemlji i očekuje svoju šansu:

Za sada sam alternativa iskusnom Dejanu Rankoviću. Reč je o sjajnom golmanu i čoveku od koga sam dosta toga naučio. Poziv za reprezentaciju je dokaz jednog dobrog rada, za koji su osim mene zaslužni trener mlađih kategorija Veljko Simić i moj trener u prvom timu Sekula Vesnić. Strpljivo čekam svoju šansu, mlad sam, vreme radi za mene i nadam se da ću uskoro debitovati za prvi tim, ističe Tasić.

Nikola Vasiljević (17) je golmanska nada iz kadetske selekcije, momak koji je priključen prvom timu tokom zimskih priprema na Kipru. U redove Slobode stigao je iz niškog Radničkog:

Ovde sam 6 meseci, priključen sam prvom timu, u Slobodi mogu mnogo da naučim, nadam se da će žestoki treninzi uroditi plodom. Želim da napredujem i da jednog dana branim u nekom jakom evropskom klubu. Uzor mi je Iker Kasiljas iz Reala, voleo bih da u svojoj karijeri dostignem bar približno njegov nivo, priželjkuje Vasiljević.

Luka Radojičić (17) je nedavno debitovao za omladince Slobode Point u duelu sa BSK – om iz Borče. Jedan cilj je ispunio, a na onaj drugi (prvi tim) mora još sačekati. Svestan je toga ovaj biser Slobodine golmanske škole:

Već 8 godina sam u Slobodi i najveća želja mi je da jednog dana stanem ispred stativa mog voljenog tima. Vredno treniram sa svojim trenerom Simićem uz koga sam puno napredovao. Samo spartanskim radom i odricanjem mogu stići do svog cilja. Znam ko je sve branio za Slobodu kroz istoriju, želja mi je i da moje ime bude na tom spisku, napominje Radojičić.

I među mlađim kadetima ima talenata. Branimir Jovičić (16) na treninge putuje iz 35 kilometara udaljenih Lučana:

Putujem svakodnevno iz Lučana. To mi ne pada teško jer želim da učim, da napredujem iz dana u dan. Karijeru sam počeo u Lučanima, već 2 godine sam u Slobodi, koja je najveći klub Zapadne Srbije. Uzor mi je Peter Čeh, dopada mi se način na koji obavlja svoj posao u Čelziju, kaže Jovičić.

Marko Ristanović (15) potiče iz sportske porodice, a zanimljivo je da je počeo kao napadač. Sada sa drugim zadatkom, da spreči postizanje golova u pionirskoj selekciji Slobode.

Počeo sam da treniram sa 6 godina i shvatio sam da mogu više da pružim kao golman. I pored toga što često imamo treninge, uspevam da budem odličan đak sa svim peticama. Osim karijere vrlo bitno mi je obrazovanje, tako da sve uspevam sve da uskladim. Zadovoljan sam radom sa trenerom Simićem, na golu sam mlađih pionira Slobode, a uzor mi je Iker Kasiljas, priča Ristanović.

Najmlađi u ovoj grupi Aleksandar Popović (14) je Slobodina velika nada u pionirskoj konkurenciji.

Pet godina sam u klubu, želim da se pravilno razvijam u vrhunskog golmana. Svaki dan nešto novo naučim, a želja mi je da u budućnosti branim za prvi tim Slobode. Ima još mnogo do toga cilja i stremiću ka tome, obećava mladi Popović.

Ovo su samo neki od izdanaka Slobodine golmanske škole. Uz dobar rad trenera golmana i dobar skauting, Sloboda će tražiti talente na čitavom području Zlatiborskog okruga. Već su potpisani ugovori o saradnji sa pojedinim manjim klubovima, koji će u narednom periodu biti baza za stvaranje dobrih golmana, koji će u vremenu koje dolazi „začarati“ Slobodinu mrežu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage