Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 12. 2012. Užice

Autor: Svetomir Milutinović Izvor: Radio Luna

Gradski Savet roditelja: Bez petardi za praznike

Savet roditelja grada Užica apeluje na roditelje, škole i nadležne institrucije da se spreči prodaja petardi maloletnim licima.

Savet roditelja grada Užica uputio je apel roditeljima, školama, komunalnoj policiji i školskim policajcima da doprinesu sprečavanju zloupotrebe i korišćenja petardi, pre svega maloletnih lica za vreme predstojećih praznika.

U Srbiji se beleži porast povređene dece od petardi, a posebno zabrinjava činjenica da je među njima veliki broj onih sa trajnim invaliditetom. Najčešće se povređuju deca između pet i sedam godina, a adolescenti od četrnaest do osamnaest godina najčešće postaju invalidi.

Gradski Savet roditelja apeluje na roditelje ali i distributere da poštuju zabranu prodaje pirotehničkih sredstava maloletnim licima, a na inspekcijske službe da primenjuju zakonske kazne za nelegalnu upotrebu petardi i pirotehnike, među kojima je i kazna od 60 dana zatvora ili novčana od 21.000 dinara za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava.

Oni su pozvali sugrađane da zajedno promovišu kulturu radovanja i proslave nove godine bez pucanja i petardi, kojima se ugrožava bezbednost dece i mladih.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage