Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

09. 11. 2012. Užice

Autor: Svetomir Milutinović Izvor: Radio Luna

Javni čas fizičkog vaspitanja na Gradskom trgu

Nekoliko stotina mladih sportista iz Užica, demonstrirali su danas na Gradskom trgu svoje veštine. Oni su to uradili u okviru „Javnog časa fizičkog vaspitanja“ , koji su organizovali grad, Ministarstvo omladine i sporta, Regionalna kancelarija za mlade, sportski klubovi i gradske škole.

Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa lokalnim kancelarijama za mlade, širom Srbije organizuje kampanju „Mladi su akcija“. Cilj je da se sport promoviše kao zdrav način života, kaže Nenad Borovčanin, nekada bokser, danas državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta. On kaže sa je ideja da mladi više vremena provode u sportskim salama, a manje na ulici.

Deci nije mesto na ulici. Niti vaspitavamo decu niti želimo naciju u kojoj će alkoholizam, narokomanija i maloletnička delikvencija da rastu. Želimo mlade, koji će kroz sport učiti da se bore kroz život i da do svojijh ciljeva stizati poštenim radom, da nauče na fer odnose, ne samo na sportskim terenima, već i u životu, kaže Borovčanin.

Za bavljenje sportom pored motivacije, često i novca, neophodna je i kvalitetna infrastuktura. Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, sport i kulturu, kaže da je njihov cilj da se nastavi sa izgradnjom infrastrukturih objekata, koji će biti u funkciji mladih, kao što su zatvoreni bazen, hala za male sportove u Krčagovu i drugi.

Mi ćemo pokušati u narednom periodu da stimulišemo škole da pospešimo rad sportskih sekcija. Kao i do sada pomagaćemo rad sportskih klubova, prevashodno sa osvrtom na rad mlađih kategorija. Grad će u narednom periodu staviti akcenat na bavljenje sportom, i promovisati sport među mladima, kaže Ristović.

Da bi se sve to realizovali neophodna je podrška sa republičkog nivoa. Nenad Borovčanin podseća da su lokalni sportski klubovi na budžetu lokalnih samouprava.

U ministarstvu su kao prioriteti definisani su školski sport, infrastruktura u sportu i vrhunski sport. Grad Užice zaslužuje podršku Ministarstva omladine i sporta, a konkursi su početkom godine, pa će se više znati kolika ta podrška može biti, rekao je Borovčanin.

U toku današnje posete Užicu, Nenad Borovčanin, prisustvovao je proglašenju najbolje omladinske volonterske akcije „Mladi su zakon“., Večeras će u Užičkoj gimnaziji prisustvovati radionici na temu „Virtuelno postaje stvarnost“, u okviru kampanje o vršnjačkoj edukaciji „Borba protiv govora mržnje na internetu“.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage