Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 02. 2019.

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Čajetina

Predstava o odnosu majke i ćerke

Lepotica Linejna je predstava koja će se igrati večeras u 20 sati u čajetinskom Domu kulture.

Glavnu ulogu tumači Ljiljana Stjepanović, a uz nju je i mlada glumica Jelena Stajkovac. Režiju potpisuje Miloš Jagodić, a muziku Milan Đurđević i Neverne bebe.

Predstava kroz odnos majke i ćerke govori o jednoličnosti života u maloj sredini, o strahu od samoće i o nedostatku ljubavi, o radnicima koji u potrazi za boljim životom odlaze u pečalbu. Iako smeštena u planinske predele Irske, u pitanju je univerzalna priča o životu običnih ljudi iz bilo kojeg kraja sveta.

Komad je nastao u koprodukciji Art teme i Beograda i kruševačkog pozorišta. Lepotica Linejna je igrana na mnogim festivalima u Srbiji i regionu, a premijera je bila u decembru 2013. godine.

Mlada glumica Jelena Stajkovac je napravila svojevrstan podvig, pokrenuvši koprodukciju sa kruševačkim pozorištem na realizaciji komada Martina Makdone Lepotica Linejna, kao prvi korak u borbi za decentralizaciju pozoršta. Podvig je to u vremenu kada su pozorišta u velikoj krizi, kada se predstave velikih pozorišnih kuća skidaju sa repertoara, a kulturni centri po Srbiji nisu često u mogućnosti da finansiraju gostovanja pozorišnih predstava. Stvarati predstavu u nameri da se postavi umetnički standard i dokaže da se ipak može, uprkos teškim vremenima, sačuvati stub bez koga nema sopstvenog identiteta.

-Kultura jeste stub na koji se oslanja jedno društvo, rekao je o komadu reditelj Jagodić. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage