Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 02. 2019.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna

Užička bolnica snabdevena vodom (AUDIO)

Sva odeljenja užičke Opšte bolnice snabdevena su pijaćom vodom i nema potrebe da članovi porodice pacijentima donose vodu u bolnicu, rekao je direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

-       Kao i ceo grad i Opšta bolnica Užice ima specijalan režim snabdevanja vodom dok je na snazi zabrana korišćenja vode za piće. Mi imamo sreće što je ceo stari deo bolnice priključen na Živkovića vrelo i voda se u tom delu koristi za piće. Za drugi deo bolnice dobili smo donaciju od pet tona flaširane vode od Crvenog krsta, rekao je direktor Zdravstvenog centra Miloš Božović.

On je dodao da je odeljenje dijalize pripojeno na cisternu koja isporučuje vodu za lečenje pacijenata, i da se to odvija na isti način kao pre nekoliko godina kada je voda iz gradskog vodovoda bila neispravna za piće.

 Stari bolnički deo kojeg čine interno odeljenje 1 i 2, čitava stara zgrada, kao i sva paviljonska odeljenja snabdevaju se sa Živkovića vrela, koja je higijenski ispravna i može se koristiti za piće. Novi bolnički deo-psihijatrija, laboratorija, mikrobiologija, kotlarnica i vešeraj snabdevaju se sa Cerovića brda i na tim odeljenjima je zabranjeno koristiti vodu za piće.

-       U ovom trenutku ima sasvim dovoljno flaširane vode. Crveni krst je, pored flaširane vode,  dodatno obezbedio 50 bidona u koje ćemo sipati vodu iz starog dela gde je voda dozvoljena za piće, i podeliti na sva odeljenja u novom bolničkom bloku, rekla je direktorka OB Užice Jelena Raković Radivojević i dodala da je kuhinja priključena na Živkovića vrela te da spremanje hrane zadovoljava higijenske uslove.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage