Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

08. 02. 2019. Užice

Autor: N.K. Izvor: Danas - Foto: Nenad Kovačević

Treći protest u Užicu: Vučiću, podnesi ostavku

„Ostavka“, „AV, AV“, „Lopove“ „Uaaa“, uzvikivali su okupljeni Užičani na pominjanje Aleksandra Vučića, tokom trećeg protesta „Jedan od pet miliona“, koji je održan večeras, ispred Skupštine grada.

„Ostavka“, „Av, AV“, „Lopove“ „Uaaa“, uzvikivali su okupljeni Užičani na pominjanje Aleksandra Vučića, tokom trećeg protesta „Jedan od pet miliona“, koji je održan ispred Skupštine grada.

Oko 1.000 građana se okupilo na protestu, na kome je bilo posebno uočljivo prisustvo malinara, a potom su prošetali centrom grada.

Navodeći da su iz Užica vekovima kretale bune i protesti, profesor Čedomir Čupić je rekao da je u Srbiji „na delu uzurpatorska vlast, na čijem je čelu je uzurpator koji je prigrabio sve poluge vlasti, uništio demokratiju, parlamentarizam, sve institucije, slobodni medijski sistem, fer i slobodne izbore“.

„Jedini i najbitniji cilj je naterati Aleksandra Vučića da ponese ostavku ili ako to ne prihvati smenićemo ga mi, građani Srbije na protestu, najvećem parlamentu“, istakao je Čupić i poručio da „Srbija nije podeljena, nego uzurpirana“.

„Vučiću podnesi ostavku. Biće ona dobra i za tebe i za sve nas. Zapamti da nema nezameljnivih“, poručio je Čupić i protest u Srbiji nazvao „časom demokratije za sve buduće predstavnike vlasti“, a građanima rekao da budu strpljivi, uporni, odgovorni i nenasilni u svojoj borbi.

Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda, detaljno je opisivao Vučićeva kršenja ustava i uzurpaciju svih grana vlasti, od potpisivanja Briselskog sporazuma, preko mešanja u rad svih organa vlasti, do uskraćivanja penzija.

„ AV koristi sadašnju javnu finkciju da bi svoj i interes i interes njegove stranke zadovoljio i u budućnosti Srbije“, rekaoje Ivošević.

„Gospodine predsedniče, da bi se Srbija vratila svom ustavu i svom habitusu, morate ispuniti zahtev koji građani na protestu traže , a to je da date ostavku“, poručio je Ivoševoć i na tome mu se kako je rekao „unaopred zahvaljuje“, nakon čega su okupljeni skandirali „Ostavka, ostavka“.

Slađana Stanković, predstavnica udruženja malinara zapadne Srbije, govorila je o bezuspešnim pregovorima malinara sa predstavnicima države o rešavanju problema u malinasrtvu. Podsetila je na to da se Alekasndar Vućić, posredstvom svog generalnog sekretara Nikole Selakovića, izjasnio da po Ustavu Srbije ne može da rešava probleme malinara. Osim nje, okupljenima je obratio i Radenko Marić, malinar iz Ivanjice i svedočio o nebrizi države da rešava velike probleme malinara.

 https://www.danas.rs/politika/poceli-novi-protesti/


Komentari (2)

ostavi komentar
sub

09.02.

2019.

ZOXX [neregistrovani] u 19:25

Protest

Kad gostuje Velja, da se nasmejemo?

Odgovori
sub

09.02.

2019.

ZOXX [neregistrovani] u 13:35

Protest

Pomenuše li 400 000 zatvorenih radnih mesta za vreme DOS-a ?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage