Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

23. 01. 2019. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Ples i muzej u malom u Užicu

Program o savremenom plesu je namenjen deci od tri do sedam godina. Ulaz besplatan, prijava obavezna.

Predavanje Istorija plesa u 10 datuma se održava u petak u užičkom Omladinskom klubu. Predavanje je namenjeno deci od 12 godina i mladima. Počinje u 18 časova i traje dva sata.

Interaktivna predstava Muzej plesa igraće se u Užicu u subotu u tri termina.

-          Muzej plesa je interaktivna predstava koja se odigrava unutar prostorne instalacije inspirisane istorijom plesa i koreografije. Instalacija, koja predstavlja muzej u malom, sastoji se od različitih prostorija od kojih svaka nudi drugačiji pristup promišljanju o plesu. Tako se u svakoj prostoriji deca na specifičan način susreću sa plesom i koreografijom i imaju mogućnost da individualno ili u grupi stvaraju, posmatraju ili razgovaraju o plesu. Pored toga što edukuje instalacija i izvođači komuniciraju sa publikom drugačije od klasične dramske ili plesne predstave jer deca dobijaju mogućnost da uđu i istražuju prostore koje su, kao i aktivnosti, kreirali umetnici okupljeni na projektu Muzej plesa, navode organizatori, saradnici na tom  projektu edukacije i osvešćivanja dece o savremenom plesu.

Polučasovna predstava za decu od tri do osam godina biće izvedena u Gradskom kulturnom centru od 10, 11 i 12 časova.  Popunjen je termin predstave koja počinje u 11 časova, dok se za termine od 10 i 12 očekuje potvrda. Najviše oko 20 mališana može učestvovati u jednoj predstavi. Ulaz je na sve programe besplatan, ali je potrebna prijava.

Odrasli nakon predstave mogu prošetati i pogledati prostornu instalaciju Muzeja plesa.

Muzej plesa je, podsećaju, jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2018. godinu u okviru programa Superste.net.

Projekat o savremenom plesu su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Erste Fondacija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage