Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 01. 2019.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna/Danas

Malinari se pridružuju građanskim protestima

U Beogradu 26. januara

Malinari žele da podrže građanske proteste, i još jednom pokažu da su nezadovoljni situacijom u poljoprivredi.

-Na sastanku upravnog odbora rešili smo da podržimo građanske proteste, da se čuje i glas poljoprivrednih proizvođača, potvrdila je za RAM mrežu Slađana Stanković iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice, istakavši da je to odlučeno na sastanku u ovom gradu, kome su prisustvovali predstavici udruženja iz zapadne Srbije i iz drugih delova zemlje.

Ona je najavila da će malinari zahtevati da se reše nagomilani problemi u poljoprivredi.

Ako niko ne nađe za shodno da rešava probleme u poljoprivredi, sledeći korak nam je odlazak pred Vladu, rekla je Stanković i dodala da traže garancije da će se nadležni pozabaviti problemima u poljoprivredi. Voćari ne odustaju od zahteva da se sastanci sa predstavnicima ministarstava ne zakazuju u Beogradu.

-          Svi ti sastanci moraju biti javni, ne želimo da dolazimo u situaciju da gubimo vreme i živce, a posle da se plasira priča kako nam nije obećano ono što jeste. Ne želimo da nam se ponovi Prijepolje, ne želimo da se ponovi 25. decembar 2017. godine, poručila je Stanković.

Podsetimo, malinari godinama zahtevaju da država uredi tržište maline, ali i da se otklone veliki problemi u kompletnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Njihov stav je da država nema sluha za problem poljoprivrednika, a posebno malinara.

Malina je naš najveći izvozni proizvod, koji sa 60 odsto učestvuje u kompletnom izvozu voća iz Srbije. Zahtevamo da se uredi tržište maline, da se proizvođačima isplaćuje realna otkupna cena, kako bi mogli da žive od svog rada kao u uređenim državama. Mi ne tražimo pare od države, već zahtevamo da se plati naš rad. I to onoliko koliko on vredi, rekao je Petar Štakić, predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage