Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

09. 01. 2019.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna, foto izvor: Opština Nova Varoš

U Novoj Varoši proglašena vanredna situacija

Ova odluka je doneta zbog obilnih snežnih padavina koje su blokirale puteve u većini mesnih zajednica.

U Novoj Varoši proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji opštine, potvrdio je za RAM mrežu pomoćnik predsednika opštine Dejan Grbić. Ova odluka je doneta zbog obilnih snežnih padavina koje su blokirale puteve u većini mesnih zajednica.

-Vanredni štab je odlučio da uvede vanredna situacija zbog snežnih padavina koje se iz sata u sat neprestano povećavaju. U većini mesnih zajednica došlo je do potpune blokade saobraćajnica. Reč je o selima Božetići, Jasenovo, a i ostale mesne zajenice su ugrožene. Odlučili smo se da uvedemo vanrednu situaciju, jer javna komunalna preduzeća ne mogu da postignu da očiste sav sneg, rekao je Grbić.

Nadležne službe uvešće dodatnu mehanizaciju bez postupka javne navbavke, koja je inače obavezna u redovnim uslovima.

Uvešćemo dodatnu mehanizaciju iz privatnih firmi bez postupka javne nabavke. Jednostavno, nema više mesta da se sneg stavlja u stranu u gradskim i prigradskim ulicama. Kretanje je otežano, najveće probleme putarima pravi jak vetar koji na usecima i prevojima stvara visoke smetove više od dva metra, objasnio je Grbić i dodao da će nove mašine izvoziti sneg iz grada.

On je naveo i da vremenska prognoza ne ide na ruku putarima te da se očekuju nove količine snežnih padavina i to u gradu do 20 centimetara i na planinama do pola metra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage