Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

08. 01. 2019.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna/www.zlatiborpress.rs

Zimska služba spremna za ledenu kišu

Svi putevi na području Užica i Zlatibora su prohodni. Zimska služba užičke Niskogradnje spremna za najavljenu ledenu kišu

-          Svi putevi na području Grada Užica koje održavamo su prohodni. Očišćene su ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta. Zimska služba je spremna za najvljenu ledenu kišu, ima dovoljno soli i rizle za posipanje puteva i ulica. Potrebna mehanizacija i ljudstvo su spremni, rekla je za RAM mrežu Vesna Stjepović, šef operative i održavanja JP Niskogradnja Užice.

Sneg je prethodnih dana padao u čitavom Zlatiborskom okrugu, a temperature su padale ispod nule. Celokupna putna mreža u Čajetini, koju održavaju KJP Zlatibor, JKP Vodovod i privatne firme, je prohodna.

-Uprkos   snežnim padavinama, vetru i niskim temperaturama ni na jednom od 29 putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama, za čije je zimsko održavanje opština Čajetina raspisala javnu nabavku, kao i na putevima koji su u nadležnosti komunalnih preduzeća, nije bilo obustave saobraćaja. Tamo gde izvođači nisu uspeli sami da se izbore sa nametima poslate su mašine za interventnu. Takav slučaj je bio u Stublo, rekao je saobraćajni inspektor Opštinske uprave Čajetina i član grupe za nadzor održavanja opštinskih puteva i ulica Goran Sekulić.

On je upozorio učesnike u saobraćaju da budu oprezni, da prave veće odstojanje i obavezno koriste propisanu zimsku opremu.

Podsetimo, RHMZ je izdao upozorenje da se posle podne, uveče i u toku noći, kao i u sredu ujutro na severu i zapadu Srbije očekuje lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu. Ovo predstavlja veliku opasnost u vožnji, pa se apeluje na vozače da budu veoma pažljivi. Iz AMS S-a podsećaju vozače da bačena so pri veoma niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je neophodno da se prilagodi vožnja uslovima na putevima i da se poštuju saobraćajni propisi.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage