Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 12. 2018.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna

Putevi prohodni, ekipe na terenu (AUDIO)

Zbog snega koji pada jutros od pet sati, gradske ulice u Užicu i Čajetini se redovno čiste. Za sada nema problema ni na magistralnom putu, kažu u preduzeću Putevi Užice, radna jedinica Prijepolje.

-      Svi putevi koji su u nadležnosti Grada Užica su prohodni. Čisti se po prioritetima, ima dovoljno mehanizacije i ljudstva, kao i soli i rizle. Za sada je sve u redu i sve je prohodno. Nismo imali nikakvih pritužbi i poziva, za sada saobraćaj funkcioniše kako treba, kaže za RAM mrežu Vesna Stanojević, šef održavanja i operative JKP Niskogradnja u Užicu.

Ona dodaje da su ekipe juče posipale rizlu na seoske puteve kako bi se formirala podloga i sneg lakše topio. Od jutros u pet sve ekipe su na terenu.

Sneg neeprestano pada i na Zlatiboru, a šleperi  zimske službe drugi put od jutros su na ulicama.

-Putevi za okolna sela Rožanstvo, Trnavu i Sirogojno su očišćeni i pošto sneg pada i dalje, posle 13 sati ćemo ponovo izaći na teren. Meteorolozi su najavili da će sneg padati tokom cele subote tako da ćemo nastaviti čišćenje ulica. Za sada nema problema, kaže za RAM mrežu Milomir Kaljević, iz zimske službe KJP Zlatibor.

A na magistralnom putu kod Prijepolja uobičejena slika za ovo doba godine. Oko 15 centimetara snega na planinama ne pravi probleme bagerskim službama, a ni vozačima.

-Na planinskim prevojima Jabuka i Suvi bor ima snega oko 15 centimetara, a u nižim predelima limske doline svega pet. Naše ekipe su spremne, imamo 2000 tona soli, 4000 tona rizle. Na terenu su dva grejdera. Svi su putevi prohodni. Noćas su se održavali putevi prvog prioriteta, a danas drugog i trećeg. Ovo je standardna situacija, kada napada pet metara, e onda ćemo imati dosta posla, rekla je za RAM mrežu Edina Džinović iz Puteva Užice, radna jedinica Prijepolje koje radi na održavanju državnih puteva.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage