Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: www.zlatiborpress.rs

Besplatno đubrivo u Čajetini

Raspisan drugi krug konkursa za dodelu besplatnog đubriva. Prijave do 21. decembra.

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede Zlatiborski eko agrar, uz saglasnost Opštinskog veća raspisalo je Javni poziv – drugi krug za dodelu besplatnog mineralnog đubriva koje je Vlada Republike Srbije između ostalih dala i opštini Čajetina u količini od 67,5 tona.

Pravo na dodelu mineralnog đubriva po osnovu drugog jvnog poziva može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, u aktivnom i pasivnom statusu  u 2018. godini koje poseduje zasade jagodičastog i bobičastog kao i ostalog voća na teritoriji opštine Čajetina.

-       Na javni poziv – drugi krug mogu se javiti poljoprivrednici koji imaju zasade na teritoriji opštine Čajetina koji u svojoj biljnoj strukturi imaju jagodičasto i bobičasto voće, i iste  uvedene u  biljnu  strukturu  kod  Uprave za trezor i to  po istim propozicijama koje su važile po prvom javnom  pozivu. Pravo na besplatno mineralno đubrivo imaće i poljoprivrednici koji  u svojoj biljnoj strukturi imaju zasade voća na teritoriji opštine Čajetina i to minimum  0,30 ha jedne voćne vrste uvedene kod Uprave za trezor, ali nakon primarne raspodele  mineralnog đubriva, kaže Ivan Gujaničić iz Zlatiborskog eko agrara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage