Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: MUP Srbije

Uhapšeni zbog finansijskog kriminala

U akciji suzbijanja finansijskog kriminala policija u Užicu uhapsila pet osoba

Protiv još 48 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku. Policija u Užicu je ovu akciju sprovelau saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima. Cilj je suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, a pomenute osobe su uhapšene u više odvojenih akcija.

Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1,7 miliona evra.

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je jedna osoba koja je na odgovornom mestu u mesnoj zajednici Alin Potok i republički rudarski inspektor Ministarstva rudarstva i energetike, omogućili dvojici odgovornih lica preduzeća PRFL agregati iz Branežaca nelegalnu eksploataciju mineralnih sirovina na teritoriji katastarske opštine Alin Potok. Oni su sirovine potom prodavali pravnim i fizičkim licima.

Na ovaj način su, kako se sumnja, ostvarili imovinsku korist od 274.947 dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage