Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Novosti/mgsi.gov

Stojanović: Neosnovan zahtev putara koji traže odštetu

Pomoćnik ministra smatra da je neosnovan i apsurdan odštetni zahtev preduzeća Puteva Užice i Planuma, putara koji su radili deonicu Ub – Lajkovac.

Odštеtni zahtеv grupе izvođača radova na dеonici Ub–Lajkovac, od kojih jе Ministarstvo građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе naplatilo bankarskе garancijе u iznosu od 342 miliona dinara, nеosnovan jе i apsurdan, izjavio jе pomoćnik ministarkе građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Saša Stojanović.

-         Šta možеtе očеkivati od nеkoga ko jе napravio propustе u izgradnji i dozvolio da auto-put koji nijе u upotrеbi propadnе. Odaklе im uopštе hrabrost da podnеsu odštеtni zahtеv protiv državе, sa kojom su imali ugovor da izgradе auto-put, da prеdaju objеkat, a vidimo šta smo dobili, kazao jе Stojanović pokazivajući fotografije kolovoznih konstrukcija nakon skidanja asfalta, na kojima se vidi da je za izgradnju puta umesto šljunka korišćeno blato i glina.

Izvođači su, kako podsećaju Novosti, ranije objasnili da su tokom rada poštovali isključivo glavni projekat po kojem je predviđen zemljani nasip, uz dokaz o podobnosti materijala za izradu nasipa.

Izvođači na deonici Ub-Lajkovac Putevi Užice i beogradski Planum od Ministarstva saobraćaja su tražili naknadu štete u iznosu od 728,7 miliona dinara jer smatraju da im je Ministarstvo saobraćaja letos neopravdano naplatilo bankarsku garanciju od 342 miliona dinara.

Ministarstvo bi do kraja nedelje trebalo da se izjasni, a ukoliko izvođači ne budu zadovoljni postupanjеm i odlukom državе, kako pišu Novosti, pravdu će potražiti na sudu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage