Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Novi krug obuka i prekvalifikacija za IT sektor

Oko 850 nezaposlenih imaće mogućnost da učestvuje u novom ciklusu informatičkih obuka od marta do septembra sledeće godine.

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila javni poziv za nabavku usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih za tržište rada.

Kako navode, predviđena je od marta do septembra naredne godine informatička obuka 850 polaznika. Obuke će se sprovoditi u Užicu, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, KragujevcuZrenjaninu i u Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Somboru i Kruševcu.

-         Polaznici će na kursevima moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje, a imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka, u odnosu na poslednji krug: obuke za  sistem administratora i obuke za softversko testiranje sa osnovama programiranja, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Javni poziv biće otvoren mesec dana. Dostupan je na sajtu Uprave za javne nabavke i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prijavljivanje polaznika biće obavljeno tokom februara.

-         Glavni kriterij za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznike i kvalitet nastavnog kadra, dodaju iz NSZ-a.

Podsećaju da je do sada sproveden pilot projekat prekvalifikacija za IT koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i da je nastavljen u dve faze prekvalifikaicja

Vlada, kako navode, planira nove programe u težnji da se obuči i zaposli što veći broj kandidata u IT kompanijama.

-         Obzirom da IT sektor u Srbiji raste za preko 25% godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika, navode iz NSZ i podsećaju da je u toku ciklus obuka koje pohađa oko 700 polaznika.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

07.12.

2018.

Ivan [neregistrovani] u 10:07

Ne mogu svi biti programeri

Nemojte vise unistavati struku.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage