Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

03. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

DS: SNS manipuliše penzionerina i krši Ustav

GrO DS Užice: SNS zloupotrebljava državne organe zarad svojih partijskih potreba.

Povodom pisma predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića koje je poslao penzionerima tokom prošlog meseca reagovao je Forum penzionera DS Užice.

 - Nedopušteno je to što se Srpska napredna stranka transformisala u državni organ. Polako ali sigurno su preuzeli sve javne funkcije, ne samo tako što su zaposlili svoje polupismene kadrove u svaki kutak državne uprave, već što su po ko zna koji put zloupotrebili državne organe zarad svojih partijskih potreba, zaključili su na sednici Predsedništva Foruma penzionera GrO DS Užice.

Oni smatraju da ova stranka manipuliše penzionerima, jer su bez ikakvih dozvola poslali pismo u kojem se penzionerima zahvaljuju na podršci. DS podseća da je Ustavom Republike Srbije (član 42.) propisano da niko ne sme koristiti lične podatke građana bez njihove dozvole, kao i da se korišćenje tih podataka može obezbediti radi vođenja određenih postupaka.

-Srpska napredna stranka je zloupotrebila svoja stranačka ovlašćenja tako što je javnim servisom, preko JP Pošta Srbije, penzionerima uputila pisma, pri tome zaboravljajući da samo državni organi imaju pravo da prikupljaju podatke o ličnosti, koje uključuje ime, prezime, adresu. Stručni kadrovi Srpske napredne stranke, ukoliko je nešto od njih ostalo, su verovatno zaboravili da takav način iskazivanja podrške nije dozvoljen političkim partijama, tačnije podaci korišćeni u ovom manipulativnom činu nisu smeli da se prikupljaju od strane političke partije pa samim tim ni od vladajuće Srpske napredne stranke, smatra Forum penzionera DS.

Oni kažu da je Srpska napredna stranka preuzela policijski posao i samim tim prekršila Ustav Republike Srbije.

- Pored rečenog, ističemo da mi penzioneri ne tražimo nikakvu zahvalnost već samo da nam se vrati ono što nam je mimo svih ljudskih prava uzeto, zaključuju u Forumu penzionera.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

03.12.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:35

Licemerje

Onda da vratite i 3.000 svaki penzioner iz DS-a! Ne glasam ni za koga, ali demokrate su zaposlile sve svoje, pa ovi nesretnici sada nemaju gde ni da uguraju svoje, nema vise mesta. A zabrana zaposljavanja je na snazi tako da...

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage