Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

30. 11. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Aqualab plus - Novogodišnji popust na tumor markere u decembru

Aqualab plus laboratorije u decembru odobrava popust od 30% na tumor markere.

 

Karcinomi jajnika spadaju u tri najčešća maligna oboljenja reproduktivnih organa kod  žena. Odlikuju se izuzetnom  kompleksnošću , zbog njihove različite kliničke prezentacije, tumorogeneze i ekspresije gena.Zato ih je teško detektovati u ranoj fazi. Za ispitivanje ovih stanja veliki značaj imaju tumorski markeri CA 125 i HE4, kao i ROMA vrednost.

CA 125 je najčešći i najpoznatiji tumorski marker u praćenju terapije i detekciji epitelijalnih karcinoma ovarijuma. HE4 je marker rane detekcije i pracenja epitelijalnih  karcinima ovarijuma. Značajno je napomenuti da se male količine ovog proteina sintetišu i od strane normalnog tkiva ovarijuma, kao i da se povišenje CA 125 markera može očekivati i u benignim stanjima, kao što su asciti, endometrioze, pelvične infekcije i slično. Iz tih razloga najbolje je ova dva markera raditi u kombinaciji, jer se na taj način povećava senzitivnost i specifičnost testa. Visoke koncentracije ova oba markera ukazuju na karcinim ovarijuma, dok porast samo CA 125 bez HE4 ukazuje na benigne promene. Kada je povećan samo HE4, može da ukaže ne samo na karcinome ovarijuma, nego i druge tipove karcinoma. ROMA indeks se preračunava iz rezultata ova dva markera, zajedno sa menopauzalnim statusom žene i predstavlja stepen rizika za prisustvo karcinoma ovarijuma. 

Aqualab plus laboratorije Vam preporučuju da obavezno vodite računa o Vašem zdravlju i uradite preventivni ginekološki pregled  bar jednom godišnje, uključujući i laboratorijsku dijagnostiku nivoa ovih tumor markera. 

Samo u Aqualab 31  laboratoriji, tokom meseca DECEMBRA odobravamo Vam popust od 30% na tumor markere:

  • Karcinoma antigen 125 (CA125)
  • HE4 (Human epididymis protein 4)
  • ROMA vrednost (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) 

 AQUALAB PLUS LABORATORIJE

LABORATORIJE VAŠE PORODICE

 Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage