Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

08. 11. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Osnovan Savez za Srbiju u Užicu(AUDIO)

Samostalno i zajednički radi promene vlasti i pobede na narednim izborima

Predstavnici Demokratske stranke, Zdrave Srbije, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri i Udruženih sindikata Srbije Sloga su potpisali sporazum o formiranju Saveza za Srbiju Užice.

Delovaće u skladu sa programom Saveza od 30 tačaka i u nameri da, pre svega, promene lokalnu vlast u Užicu i potom reše, kako navode, nagomilane probleme Užičana.

Predsednik užičkog Gradskog odbora Demokratske stranke Jovan Marković je objasnio da je Savez za Srbiju nastao kao potreba da se izađe u susret građanima koji, kako je istakao, šest godina trpe ozbiljne posledice vrlo loše i nakaradne vlasti, zbog čega traže udruživanje, prevazilaženje razlika, rešenja.

-         Očekujem da ćemo uspeti u narednom periodu da sve ljude koji imaju potrebu za ličnim angažovanjem u svojoj sredini, okupimo i da sve, pre svega, demokratske i opozicione potencijale usmerimo u jednom pravcu, a to je da pobedimo na sledećim izborima, poručio je Jovan Marković. 

Marković je pojasnio da će stranke, pokreti i udruženja koje okuplja Savez za Srbiju i dalje delovati samostalno, ali da će imati i zajedničke nastupe na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou, u skupštini, na tribinama, u razgovoru sa građanima, u težnji da pošalju zajedničku poruku, promene vladajući režim i nakon pobede na izborima formiraju prelaznu vladu.

-         Građani ne mogu slobodni sve dok na ovakav način partije i pojedinci utiču na njihovu svest, rekao je Jovan Marković istakavši da su najveći problemi društva u oblasti ljudskih prava i sloboda, te u oblasti pravosuđa i medija. Pojašnjava da bi prelazna vlada težila da tokom godinu dana stvori normalne uslove za fer izbore. 

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović je istakao da će se, sem za promenu nedemokratske vlasti u Srbiji, Savez zalagati i za zaštitu demokratskih principa i boriti protiv korupcije, manipulacije, uzirpacije državnih institucija i medijske blokade koja, kako je objasnio, uz neistine o Savezu i njegovim predvodnicima, onemogućava njihovu pobedu na izborima.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

08.11.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:01

Povratak otpisanih

''Kurta'' bi opet da uzjase ! E moj napaceni narode , nece ovde nikad' biti bolje !

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage