Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

05. 11. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Festivalski i bez prevoda

Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda se održava u Užicu po 23. put, uz moto i misao Branislava Nušića Bolje je da gledamo život u pozorištu, nego pozorište u životu.

Uz govor književnika i reditelja Vide Ognjenović, potom i predstavom Zvezdare teatra Korešpodencija, po tekstu Borislava Pekića i u režiji Gorčina Stojanovića, večeras se u užičkom Narodnom pozorištu otvara 23. Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda.

Publika će imati priliku da u takmičarskoj selekciji, i u nadmetanju za Ardalione, pogleda sedam predstava iz zemalja regiona, po izboru selektora Bojana Munjina i Zorana Stamatovića.

Nagrade Ardalioni biće dodeljeni osme večeri festivala, kada će biti izvedena i predstava u čast nagrađenih.

Izložbom fotografija SAD-Srbija od 1918. do 2018. godine - diplomatski i kulturni odnosi počeće prateći program Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Fotograifje, autora Bore Dimitrijevića i Miladina Miloševića se mogu videti od 13 časova u Istorijskom arhivu.

Fotografije sa prethodnog festivala, autora Radovana Vujovića, biće izložene u holu užičkog Narodnog pozorišta. Tradicionalna izložba se otvara u 19 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage