Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

23. 10. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Priznanje užičkom Višem sudu za efikasnost u rešavanju predmeta

Užički Viši sud drugu godinu dobitnik priznanja

Vrhovni kasacioni sud je dodelio Višem sudu u Užicu priznanje za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema.

Viši sud u Užicu je dve godine zaredom dobitnik navedenog priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema.

U ranijim godinama, a naročito u prethodne dve godine, navode iz užičkog Višeg suda, efikasnost suda je poboljšana jer sa gotovo istim brojem sudija u odnosu na ranije godine, u 2017. godini i prvoj polovini 2018. godini prepolovljen je broj nerešenih predmeta.

Viši sud u Užicu je u 2017.godini rešio 5.956 predmeta dok je samo u prvih devet meseci 2018. godine rešen 5.851 predmet, što, kako ističu, pokazuje evidentan napredak u efikasnosti rada Višeg suda u Užicu.

Priznanje predsednici Višeg suda u Užicu Radmili Rajić uručio je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Istakavši da služba u pravosuđu nije uvek laka u pogledu uslova rada i broja predmeta, Milojević je naglasio značaj pozitivnih napora države da u saradnji sa partnerskim međunarodnim organizacijama popravi pojedine slabosti.

-         Inicijativa da najefikasniji, najorganizovaniji, inovativni i kreativni budu izdvojeni kroz dobijanje nagrade, treba da bude ohrabrenje i podsticaj nastavku dodatnog zalaganja sudova i poruka da se trud isplati, zaključio je predsednik Milojević.

Višedonatorski poverenički fond MDTF, kojim upravlja Svetska banka, omogućio je sredstva za nabavku konkretnih dobara za svaki nagrađeni sud, izradu plaketa i priznanja i svečanost dodele nagrada i priznanja sudovima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage