Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 10. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: infoera.rs/zoomue.rs

U trenutku nesreće spasioci nisu bili pored bazena

Direktor JP Veliki park Branko Bogićević izjavio je da dvojica spasioca koji su tog dana radili u smeni u trenutku kada je Igor B. potonuo nisu bili na svojim mestima pored bazena. Jedan od spasilaca je bio u ambulanti, a drugi na doručku.

Mladića je na dnu bazena primetio kupač  koji je pozvao dvojicu drugih spasilaca koji tada nisu radili, već su u drugom delu bazena držali časove plivanja. Oni su izvukli Igora iz bazena i ukazali mu prvu pomoć.

- Istražni organi će utvrditi koliko je dugo Igor bio pod vodom, a prema nezvaničnim informacijama, on je bio oko četiri minuta pod vodom. Mi stojimo na raspolaganju svim nadležnim organima i institucijama za svu pravnu pomoć, ukoliko je to potrebno, rekao je Bogićević

Kada se nesereća desila u smeni su radili Branko Anđić i Ivan Danilović. Prema Bogićevićevim rečima interni disciplinski postupak protiv njih zavisi od istražnih organa. Ukoliko dođe do krivičnog postupka biće suspendovani, a do tada ostaju na svojim radnim mestima.

Bogićević je dodao da se još ne zna tačan uzrok davljenja Igora B. jer nije  stigao nalaz obdukcije. Kamere na bazenu zabeležile su kako se nesrećni slučaj desio.

Podsetimo, u užičkoj bolnici su naveli da je u tu ustanovu primljen u veoma  teškom stanju i sa velikom količinom vode u plućima. Sve vreme je bio na aparatima i zbog teškog stanja prevezen je na lečenje u Beograd gde je preminuo u petak.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

23.10.

2018.

Zof [neregistrovani] u 09:57

A upravnik bazena?

Zasto niko ne pozove na odgovornost upravnika bazena? Zasto ga Bogicevic zaklanja? On je prvi koji treba da odgovara. On je šef svim zaposlenima!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage