Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 10. 2018.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna

Luna park Obilić poklonio sterilizator Domu zdravlja Užice (AUDIO)

Luna park Obilić donirao je sterilizator pedijatrijskoj službi Doma zdravlja u Užicu. Vrednost ovog aparata koji će u dečji dispanzer stići za nekoliko nedelja, iznosi oko 150000 dinara.

Direktorka Doma zdravlja Danijela Marinković zadovoljna je saradnjom sa luna parkom Obilić koja traje već nekoliko godina.

-Kao i svih prethodnih i ove godine Dom zdravlja Užice dobio je donaciju od luna parka Obilić. Luna park Obilić prepoznaje značaj doniranja domu zdravlja jer je to u interesu svih naših sugrađana. Ove godi radi se o najmlađum sugrađanima jer je pedijatrijska služba dobila suvi sterilizator, aparat za sterilizaciju instrumenata, rekla je ona.

A odeljenje pedjatrije u dečjem dispanzeru u Užicu radi 24 sata dnevno. Najmlađi su i najskloniji infekcijama, a tokom igre često se i povređuju. Prema rečima načelnice ovog odeljenja Novke Garabinović Vukašinović, ovakav aparat je neophodan dečjoj službi.

-Ja bih da se u ime dečje službe Doma zdravlja Užice zahvalim na donaciji suvog sterilizatora, nama je to stvarno neophodno. Svaka donacija za našu službu koja radi 24 sata je preko potrebna. Pošto su deca sklona i povredama i infekcijama, i stalno su prisutna kod nas tako da taj apparat ne da nam znači nego nam je neophodan, rekla je načelnica pedijatrije u Domu zdravlja Užice Novka Garabinović Vukašinović.

Luna park Obilić poslednjih 40 godina stalni je jesenji gost u Užicu i izvor radosti za užičke mališane. Predstavnik luna parka Obilić Zoran Lukić zahvalio se Užičanima, posebno najmlađim, na dugogodišnjem druženju.  

-  Ovo je naš način da se revanširamo Užičanima i užićkoj deci za sve ove godine uspešnog rada i saradnje. Ove godine je kupljen sterilizator, nadam  se da ćemo i iduće godine nastaviti saradnju. Nadam se da će taj sterilizator da služi svrsi iz želju da ga što manje upotrebljavaju, poručio je Lukić.

Ove godine iznos donacije koji je iskorišćen za donaciju dupliran je u odnosu na prošlu godinu. Lukić je objasnio da to koliko će novca biti izdvojeno zavisi od potreba zdravstvene ustanove, ali i od same uspešnosti sezone. 

Na donaciji se zahvalio i gradski većnik Vidoje Drndarević koji je primetio da ovogodišnji poklon ima i simboliku jer su deca najčešći gosti luna parka.

Luna park Obilić svake godine plaća najam Gradu Užicu za prostor na Međaju gde je svake godine smešten. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage