Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 10. 2018. Ravni

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Medicinsko selo okuplja stanovništvo

Zdravstveni pregledi meštana okolnih sela u subotu u Ravnima

Zdravstvena manifestacija Medicinsko selo se održava u subotu u Skržutima, odnosno u prostorijama ambulante i mesne zajednice u Ravnima.

Meštane će od 8 do 14 časova pregledati, specijalisti opšte medicine, ginekolozi, oftamolozi, neurolozi, internisti, radiolozi, stomatolozi.

Meriće krvni pritisak, telesna težinu, visinu i indeks uhranjenosti, te nivo šećera, triglicerida, holesterola u krvi. Radiće se i EKG. Najavljuju i preventivne stomatološke preglede dece u školi, kućne posete lekara nepokretnim bolesnicima, bespaltnu podelu lekova.

Dijabetičari nutricionisti davaće savete o zdravim stilovima života, dok će užički Crveni krst deliti humanitarnu pomoć licima u stanju socijalne potrebe.

Svi stanovnici Skržuta Ravni i okolnih sela, poput Drežnika, Nikojevića, Vrana, imaće priliku da obave preventivni zdarvstveni pregled bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne.

Manifestacija se održava kako bi se pregledalo stanovništvo, bolesti na vreme otkrile, promovisalo zdravlje i podigla zdravstvena kultura seoskog stanovništva.

Medicinsko selo organizuju Grad Užice, Zdravstveni centar, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, užički Crveni krst.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage