Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

10. 10. 2018. Beograd

Autor: Tanjug/Radio Luna Izvor: Tanjug/RTS

Ekonomsko osnaživanje žena i u Užicu

Fabrici: Srbija ponovo preuzela liderstvo u regionu

Šef delegacije EU Sem Fabrici izjavio je da Srbija ponovo preuzima liderstvo u regionu što, kako je ocenio, potvrđuje i 16uručenih ugovora za realizaciji prvih projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, vrednih 30 miliona dinara, od ukupno dva miliona evra koliko je opredeljeno iz IPA fondova 2016.

-               "Zahvaljujući tim ugovorima 2.000 žena će proći kroz posebnu obuku vezanu za razvijanje poslovih mogućnosti u poljoprivedi, plasiranje poljopriverdnih proizvoda na tržistu", rekao je Fabrici nakon što je sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović u Vladi uručio ugovore predstavnicima civilog društva i opština Aleksinac, Knjaževac, Kruševac, Šabac, Temerin, Tutin, Užice i Žitište.

Ugovori su uručeni u Vladi Srbije u Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost, kojim predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

U ime Koordinacionog tela, pomoćnik ministarke Mihajlović Veljko Kovačević ponovio je da je rodna ravnopravnost visoko na agendi Vlade Srbije i Koordinacionog tela, što je prepoznala Evropska komisije koja kroz IPA fondove pomaže ekonomskom osnaživanju i zapošljavanju žena.

Dodao je da je kroz projekat podržano osam lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost iz Aleksinca, Knjaževca, Kruševca, Šapca, Temerina, Tutina, Užica i Žitišta i osam udruženja civilnog društva koje ce realizovati aktivnosti sa ciljem ekonomskog osnaživanja seoskih žena i podrške ženskom preduzetništvu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage