Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

09. 10. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Zarad samozapošljavanja, najmanje 180.000 dinara subvencije

Javni poziv građanima Užica do 26. oktobra

Grad Užice i Nacionalna služba za zapošljavanje su raspisali javni poziv nezaposlenima u nameri da dodele subvencije za samozapošljavanje na području grada.

Za subvenciju se mogu prijaviti nezaposleni sa evidencije užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i koji imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Pravo na subvenciju se može ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

-         Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 180.000 dinara, odnosno 200.000 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 220.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, navodi se u drugom po redu ovogodišnjem javnom pozivu za dodelu subvencija zarad samozapošljavanja.

Dobijanjem subvencije, nezaposleni ima obavezu da najmanje 12 meseci obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Zainteresovani da se odazovu javnom pozivu, zahtev sa biznis planom i propratnom dokumentacijom bi trebalo da podnesu filijali Užice NSZ, neposredno ili poštom.  

Dobitnici subvencije biće poznati 30 dana nakon završetla javno poziva koji je otvoren do 26. oktobra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage