Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

25. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: www.zlatiborpress.rs

Nastavak gradnje gondole

Predstavnici opštine Čajetina, izvođači radova i nadzorni organi dogovorili su se o nastavku radova na četvrtoj fazi izgradnje Gold gondole na Zlatiboru.

Ta faza se odnosi na izgradnjiu stubova od početne stanice do međustanice.

Na sastanku je dogovoreno da se pripremi dokumentacija koja je potrebna za prijavu radova kako bi se što pre počelo sa gradnjom, i ova faza završila do kraja građevinske sezone. Izvođači radova u u najkraćem roku dostaviće dinamički plan rada. Partneri iz Francuske kompanije Poma nadziraće radove na ugradnji ankera i uskoro će biti na Zlatiboru, a gradnja gondole nastaviće se po najvišim svetskim standardima.

-Naš cilj je da sa početkom nove građevinske sezone sledeće godine krenemo sa gradnjom i ove dve faze i da do leta završimo kompletnu gondolu, rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.
Kako bi se osigurala bezbednost radnika, plan preventivnih mera dopunjen je merama sigurnosti na radu na visini.
Razgovaralo se i o rokovima dobijanja građevinskih dozvola za druge dve faze. Potvrđeno je da rešeni imovinsko-pravni odnosi i kompletna tehnička dokumentacija nisu garant za dozvole. Najveće prepreke stvaraju procedure u Relubličkom geodetskom zavodu, Upravnom sudu i sluzbama pojedinih ministarstava.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage