Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

23. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Novosti

Paraf na Okvirni sporazum za auto-put Beograd-Sarajevo

Deo sporazuma je i deonica auto-puta Požega-Kotroman preko Užica

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, potpisala je Okvirni sporazum između Srbije i turske kompanije "Tašjapi" o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, čiji deo je i izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

- U najkraćem roku će iz okvirnog sporazuma proizaći ugovori za tri važna infrastrukturna projekta - istakla je Mihajlovićeva.

 Prvi će biti za rehabilitaciju puta Novi Pazar - Tutin, dužine 22,5 kilometara, koja će koštati najmanje 20 miliona evra i za šta očekujemo da počnu radovi najkasnije za šest meseci. Ostala dva ugovora odnosiće se na oba kraka auto-puta Beograd - Sarajevo na teritoriji Srbije, Kuzmin - Sremska Rača, dužine oko 17 kilometara, procenjene vrednosti 210 miliona evra, i Požega - Užice - Kotroman, dužine oko 60 kilometara, procenjene vrednosti 830 miliona evra.

- Planirana izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo je od ogromne važnosti za ukupne odnose između Beograda i Sarajeva, jer su to dve zemlje koje imaju najveću trgovinsku razmenu, a najgore puteve - izjavio je u petak Rasim Ljajić, ministar trgovine - Izgradnjom auto-puta će se smanjiti transportni troškovi, a obim robne razmene će biti još veći.


Komentari (1)

ostavi komentar
uto

25.09.

2018.

anonymousvlade [neregistrovani] u 00:42

užice-tesno,u rupi!

Hoće li taj put preći preko trga!?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage