Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Suficit u prvih šest meseci u budžetu Užica

Užički budžet beleži suficit od 215 milona dinara za prvih šest meseci ove godine

Na današnjoj sednici Skupštine grada, užički odbornici usvojili su šestomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada. Prema podacima iz izveštaja, užički budžet je u ovom periodu ostvario suficit od 215 miliona dinara. 

Takođe, usvojen je najavljivani Akcioni plan koji predviđa uključivanje građana u proces odlučivanja o načinu trošenja novca koji se prikupljua od poreza na imovinu. Podsetimo, ovaj plan se odnosi na period do 2021. godine. Njegovi osnovni ciljevi su bolje i kvalitetnije informisanje i učešće građana, kao i stvaranje boljih uslova za popis imovine, naplatu poreza i budžetiranje prikupljenih sredstava.

Užički odbornici su prihvatili odluku o naknadi dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi. Grad će ubuduće sufinansirati boravak dece koja idu u privatne vrtiće u iznosu od 50 odsto od ekonomske cene vrtića.

Odbornici su se u nastavku sednice složili da se Užice kandiduje za domaćina MOSI igara 2021. godine, kao i sa izmenama programa poslovanja javno komunalnih preduzeća Bioktoš i Niskogradnja.

Data je saglasnost i Savetovalištu Jefimija da može upotrebiti grb grada Užica za izradu zastave za akciju Daj pedalu raku. Takođe, produžen je mandat dr Danijeli Marinković na mestu vršioca dužnosti direktora Doma zdravlje Užice.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

21.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:41

Pa da

Pokrpite rupe i ulice

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage