Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 09. 2018.

Autor: N.T.B. Izvor: Radio Luna

Švajcarska ulaže u Požegu i Ivanjicu

Vlada Švajcarske odobrila je pomoć vrednu 350000 evra za 26 organizacija civilnog društva kako bi se sproveli socijalno inovativni projekti u 48 gradova i opština. Među njima su i opštine Ivanjica i Požega.

Projekti se sprovode preko programa Svis pro. Menadžer komunikacija te organizacije Petar Janjatović kaže da je reč o inovativnim socijalnim projektima.

-Projekat u Požegi je namenjen najranjivijim društvenim grupama i njihovom zapošljavanju u industriji metala i vredan je oko 12000 evra. Program koji će se sprovoditi u Ivanjici ima cilj poboljšanja zdravstvene zaštite i za njega će takođe biti izdvojeno 12000 evra, rekao je za RAM mrežu Janjatović.

Podrška vredna između 10.000 i 14.000 evra po projektu odobrena je za 26 organizacija civilnog društva (OCD) kako bi sprovele nove ideje po meri zajednice, odnosno socijalno inovativne projekte namenjene ranjivim grupama. Jedanaest projekata baviće se osnaživanjem ranjivih grupa kroz obuke, dok će se ostali baviti unapređenjem dostupnosti javnih usluga za ranjive grupe: osam projekata u fokus stavlja pristup socijalnoj zaštiti, četiri projekta bave se unapređenjem pristupa zdravstvenim uslugama, dok su tri usredsređena na obrazovanje.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage