Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Danas

Pribojci planiraju da proizvode pivo

Predstavnici opštine Priboj i Osiječke pivovare, na Danima hrvatskog piva u Osijeku, ugovarali su saradnju koja bi trebalo da rezultira proizvodnjom pribojskog piva u Slobodnoj zoni Priboj.

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović i član Opštinskog veća zadužen za oblasti turizma i investicija Miralem Gogalić bili su u Osijeku na otvaranju ove manifestacije. Oni su na sastanku sa predstavnicima Prve hrvatske pivovare dogovorili  osnovne faze saradnje u proizvodnji Pribojskog piva i plasmanu na evropsko tržište.

Njima je zbog tržišta zanimljiva naša lokacija, tromeđa Srbije, Bosne i Crne Gore, a oni znaju i da imamo dobru vodu koja je osnov kvaliteta piva. Nama je, sa druge strane , bitno njihovo veliko iskustvo i  tradicija u proizvodnje piva , duga četiri veka, rekao je skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

On još dodaje da su na sastanku okvirno dogovorene tri faze. U prvoj će se raditi na razvoju brenda Pribojsko pivo, u drugoj bi se omogućilo punjenje gotovog piva , a u trećoj otvaranje pivare u Slobodnoj zoni  Priboj i otpočinjanje proizvodnje.

Domaćini iz Osijeka su delegaciju iz Priboja upoznali sa dugom tradicijom njihove pivare kao i procesom proizvodnje organskog piva, bez aditiva i konzervanasa.

Konkretizacija saradnje i otpočinjanje prve faze trebalo bi da počnu do kraja godine, a u narednim fazama se očekuju pomoći Opštine Priboj u skladu sa subvencijama koje su planirane u Slobodnoj zoni. Pomoć se očekuje i od države , jer se, kako su rekli predstavnici opštine Priboj, radi o skupoj investiciji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage