Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 09. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: PP media

Asfalt stiže do Golog brda

U Novoj Varoši počelo je asfaltiranje puta od Prevoja do Vodene poljane i manastira Sv. Kozme i Damjana u dužini od 3,2 kilometra.

Novac za ovaj infrastrukturni poduhvat, vredan 21 milion dinara, obezbedili su Vlada Srbije i lokalna samouprava, radove izvodi lokalno preduzeće Putevi Zlatar.

Da bi samo srce Zlatara približili turistima i budućim investitorima, asfaltiranje puta koji vodi prema Golom brdu, predstavlja samo prvi korak u infrastrukturno opremanje ovog dela planine.

– Taj deo Zlatara je najlepši, priroda je netaknuta i malo je poznat turistima. Tu se nalazi i najviši vrh naše zlatne planine Golo brdo visine 1627 metara. Mi činimo sve da se taj deo Zlatara u potpunosti infrastrukturno opremimo, u planu je i dovođenje vode, kako bi se turistička ponuda proširila i na ovaj deo planine, izjavio je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Asfaltni put omogućiće i lakši prilaz vernicima i turistima ka manastiru svetog Kozme i Damjana, smeštenom u Vodenoj poljani na nadmorskoj visini od 1450 metara, nedaleko od najvišeg vrha Zlatara – Golo brdo. Crkva brvnara izgrađena je od drveta i potpuno je jedinstvena i autentična.

Inače, Vlada Srbije za ovaj projekat opredelila je 15 miliona, a iz lokalnog budžeta izdvojeno je dodatnih 6 miliona dinara. Dok traje asfaltiranje na ovoj deonici obustavljen je saobraćaj za motorna vozila, pa žitelji koriste alternativni put Crkva- Bojovići-Vodena poljana. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi će biti završeni do ponedeljka 17. septembra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage