Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 09. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Traže i očekuju veliki odziv

U Omladinskom klubu besplatna škola stranih jezika, u GKC-u humanitarni koncert

Škola stranih jezika biće od 1. oktobra otvorena u Omladinskom klubu u Užicu.

Kako saznajemo, građani od 7 do 77 godina starosti imaće priliku da besplatno pohađaju nastavu osnovnih nivoa engleskog i nemačkog jezika. Školu će organizovati Kancelarija za mlade Užice čiji nam koordinator Srđan Nedeljković kaže da očekuje veliki odziv.

Detalji o nastavi i načinima prijave biće poznati sredinom septembra.

Najavljuju iz užičke Kancelarije za mlade humanitarni koncert, 22. septembra, za Miodraga Hadžimurtovića sa teškim oštećenjem vida. Pozivaju javne ustanove, preduzetnike i građane da novcem pomognu da se zaustavi pogoršanje stanja sedmogodišnjeg Miodraga kojem dalje lečenje može pomoći da vrati izgubljeni procenat vida.

-         Za dalje potrebe lečenja i pregleda je potrebno još 160.000 dinara. Njegova porodica je u jako teškoj materijalnoj situaciji, pa smo došli na ideju da organizujemo koncert i pomognemo u daljem lečenju, priča Nedeljković poručivši da mladi akcijom pokazuju da je humanost i dalje na ceni.

Tačno 200 dinara je potrebno izdvojiti za humanitarni koncert koji će u Gradskom kulturnom centru okupiti Bjesove i lokalne bendove Ispitni rok, Kratki s vremenom i Teorija zavere iz Požege.

Sem užičke Kancelarije za mlade, koncert organizuju i Humanitere, neformalna grupa mladih koje je okupila težnja da vršnjake motivišu i podstaknu na akcije koje će biti od koristi za lokalnu zajednicu i njene građane.

-         Pozvala bih mlade i starije sugrađane da pomognu Miodragu Hadžimuratoviću jer je to dečak kojem je pomoć stvarno potrebna, a naše malo nekome znači mnogo, kaže Danica Božović iz Humanitera.

Značila je Miodragu pomoć od oko 90.000 dinara koje su, za njegovu operaciju u Beogradu, humanitarnom akcijom prikupili đaci i nastavnici sevojničke škole Aleksa Dejović, uz podmladak Crvenog krsta, preduzetnike i građane.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage