Naslovna  |  Užički kraj  |  DS Užice: Obustaviti radove na farsi i novac građana Užica usmeriti u važnije i ozbiljnije poslove
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

30. 08. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

DS Užice: Obustaviti radove na farsi i novac građana Užica usmeriti u važnije i ozbiljnije poslove

Obeležavanje velikog i značajnog događaja nije sporno, ali mesto i način kako se to izvodi u najmanju ruku su čudni i krajnje zabrinjavajući, navode užičke demokrate koje se protive postavljanju statue na kružni tok

Gradski odbor Demokratske stranke Užice je pozvao gradonačelnika Tihomira Petkovića da objasni i obelodani postupak javne nabavke za rekonstrukciju novoizgrađenog kružnog toka na kojem je planirano postavljanje spomenika u znak obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata.

Užičke demokrate su zatražile od gradonačelnika da navede poziciju iz budžeta grada sa koje je planirano da se potroši 30 miliona dinara za statutu na kružnom toku.

-         Da li je lokacija kružnog toka dobar izbor za postavljanje spomenika, obzirom da je to saobraćajni objekat, a ne mesto koje građani Užica, đačke ekskurzije i potencijalni turisti mogu nesmetano da obilaze? Da li je potrebno da svaki put kada neko ima nameru da priđe lokaciji spomenika, treba zaustaviti saobraćaj ili ugroziti pešake koji bi prelazili dve trake skoro uvek gustog saobraćaja, ili možda planirate da uvedete pešački prelaz u kružni tok? Postoji li saglasnost odgovornog saobraćajnog inženjera na rekonstrukciju kružnog toka i potvrda o bezbednosti učesnika u saobraćaju na navedeno saobraćajno rešenje, pitaju iz Demokratske stranke Užice i podsećaju da je kružni tok izgrađen pre deset meseci.

-         Koliko je koštalo prethodno uređenje i održavanje kružnog toka i zašto ste tako brzo odustali od fontane za koju ste pripremili idejno rešenje, a u skladu sa tim i infrastrukturno opremili lokaciju, dodaju u saopštenju iz Gradskog odbora Demokratske stranke Užice. Istakavši da je jedino sigurno da novi poduhvat mnogo košta, užičke demokrate pozivaju gradske vlasti da pitaju građane za mišljenje.

-         Verujemo da ćete shvatiti da treba odmah obustaviti radove na ovoj farsi i novac građana Užica usmeriti u mnogo važnije i ozbiljnije poslove, dodaju iz Gradskog odbora DS-a.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

03.09.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:11

bahacenje

bolje bi bilo da deo para uloze u obilazni put oko brane Vrutci, koji stoji zapocet cetrdeset godina , verovatno niko od gradskih celnika nije iz tog kraja ,
sramota

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage