Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

16. 08. 2018.

Autor: N. T. B. / VIDEO: Marko Dejić Izvor: Radio Luna

Počela obnova škole u Turici (VIDEO)

Rekonstrukcija škole u Turici vredna 63 miliona dinara


Radovi na rekonstrukciji izdvojenog odeljenja osnovne škole Stari grad u Turici su počeli. Čitav poduhvat zahteva građevinske, mašinske i elektro radove, a cena investicije iznosi 63 miliona dinara. U potpuno renoviranu školu đaci bi trebalo da krenu u februaru sledeće godine, za kada je najavljen kraj radova.

                                           

-          Mi smo zadovoljni što je Grad prepoznao potrebu za naše izdvojeno odeljenje koje je počelo sa radom 1984. godine i zaista je bilo neophodno da se renovira. Srećni smo što će naši učenici kojih ima 170 raditi u modernim i komfornim uslovima kada radovi budu završeni, rekla je direktorka škole Stari grad Stanimirka Smiljanić Raonić.


Tokom obnove škole učenici će biti privremeno raspoređeni u dva objekta gde će pohađati nastavu. Za prvake i predškolce biće preuređen deo studentskog doma, koji je blizu škole, dok će učenici trećeg i četvrtog razreda školske klupe u Turici zameniti onim u matičnoj školi.

-          Sa zadovoljstvom možemo da ozvaničimo početak radova u izdvojenom odeljenju u Turici. I pored mnogih radova koji su trenutno u toku u gradu, u Krčagovu i Sevojnu, ova investicija je najvrednija i prva je tog obima u ovoj mesnoj zajednici, izjavio je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika.

Nešić je objasnio da je ovo prva velika rekonstrukcija nekog školskog objekta posle mnogo godina i da je država odlučila da uloži nešto više od pola miliona evra za taj projekat.  

Naručilac projekta je Grad Užice, a novac za izgradnju je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja. Projektant radova je JP Užice razvoj, dok je izvođač valjevsko preduzeće Kej Valjevo.

Nova izolacija, podovi, stolarija radiće se kompletno u čitavoj školi, koja se sastoji od četiri učionice za nastavu, dve učionice za predškolsko, informatičkog kabineta, biblioteke, nastavničke kancelarije, sale za fizičko i nekoliko mokrih čvorova. Nenad Grujić iz firme Kej koja izvodi radove ispričao nam je da su radovi obimni, ali da misli da će biti završeni i pre roka.

 

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage