Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

16. 08. 2018. Arilje

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/ mfa.gov.rs

Za izbeglice u Arilju 15 stanova

Oko 660 stanova za izbeglice širom Srbije biće obezbeđeno u sklopu Potprojekta četiri Regionalnog stambenog programa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je uručio ključeve 15 stanova u Arilju za izbeglice iz Bosne i Hecegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Dačić je podsetio da je izgradnja stanova u Arilju počela u julu 2017. godine i da je projekat finansiran iz fonda Regionalnog stambenog projekta u iznosu od 330.000 evra i uz podršku opštine Arilje od deset miliona dinara.

U okviru četvrtog dela Regionalnog stambenog programa je obezbeđeno i pet seoskih kuća, u vrednosti od 55.000 evra.

Dačić je naglasio da će u okviru Potprojekta četiri Regionalnog stambenog programa biti obezbeđeno oko 660 stanova za izbeglice širom Srbije.

-     Pored 261 stana, ostali tipovi stambenih rešenja iz ovog segmenta, koji je vredan nešto više od 13 miliona evra, skoro su u celosti realizovani – otkupljeno je 70 seoskih kuća, izgrađeno je 30 montažnih kuća, i isporučen najveći deo od 300 paketa građevinskog materijala, rekao je u Arilju prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Dačić je naveo da je izgradnja stanova u Arilju jedan od segmenata ukupne realizacije Regionalnog stambenog programa za rešavanje dugoročnog raseljenja iz perioda 1991-1995. godine.

On je napomenuo da je rešavanje izbegličkog pitanja najvažnija moralna obaveza države i međunarodne zajednice i da Vlada Srbije, sa ostalim partnerima, ostaje opredeljena i angažovana na sprovođenju Regionalnog stambenog programa kojim će, kaže, biti obezbeđeno rešenje za 6.000 porodica u Srbiji, od kojih je do danas  useljeno 2.102 korisnika. 

Podsetimo, krajem aprila je u Sevojnu počela gradnja stanova kojom će 20 porodica, izbeglih tokom devedesetih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, trajno rešiti stambeno pitanje. Zgrada sa 20 stanova za izbeglice sa prebivalištem na području Užica, gradi se u ulici Višeslava Bugarinovića, na 870 kvadratnih metara, u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Gradnja bi, prema najavama, trebalo da bude gotova do kraja godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage