Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 08. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug/RTS/PP Media

Pajić: Od 14 škola u Srbiji biće formirano sedam novih

Pajić kaže da se ovim potezom mislilo pre svega na interese učenika i na uštede u budžetu.

 

Novovaroška gimnazija Pivo Karamatijević i Tehnička škola u toj opštini su među 14 srednjih škola u Srbiji koje će od septembra biti ugašene, a umesto njih biće formirano sedam novih obrazovnih ustanova. Kako piše PP Media, škole u Novoj Varoši, koje za sada imaju manje od 12 odeljenja, biće od septembra spojene u jedinstvenu Srednju školu.

Odluka o gašenju 14 škola u Novoj Varoši, Nišu, Kragujevcu, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici je doneta 9. avgusta na sednici Vlade. Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić kaže da se tim potezom mislilo pre svega na interese učenika i na uštede u budžetu.

Prostor koji ostaje nakon gašenja određenih škola biće adaptiran, njegova namena utvrđena u skladu sa potrebama lokalne samouprave, ali će prostor, prema najavama, biti iskorišćen u obrazovne svrhe.

Kada su u pitanju ljudi koji će nakon gašenja škola biti otpušteni, kako prenosi Tanjug, Pajić kaže da će biti napravljene liste tehnoloških viškova prema kriterijumima koji važe i za druge zaposlene.Dodaje, da je u sledećoj fazi ispitano oko 40 srednjih škola u Srbiji kako bi se obavila racionalizacija, te da se očekuje da toliki broj škola bude deo nove mreže škola.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage