Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 08. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Produžen rok za prijavu na konkurs fondacije Divac

Za sada nedovoljno prijavljenih u Užicu na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj ovčarstva

Do 27. avgusta je produžen rok za prijavljivanje zainteresovanih za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj ovčarstva kao poljoprivredene delatnosti, u okviru javnog konkursa kojeg su raspisali  Fondacija  Ana i Vlade Divac i Grad Užice.

Konkurs, u okviru projekta Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užice, namenjen je poljoprivrednicima sa mestom prebivališta na teritoriji Užica, sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom.  Javni poziv je produžen zbog nedovoljnog broja prispelih prijava.

Podsetimo, Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Gradom Užice, raspisali su konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 3, 7 miliona dinara za razvoj ovčarstva za najmanje 20 poljoprivrednika.

Umesto novca je predviđeno da izabrani kandidati dobiju sedam umatičenih ženskih grla jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje tri meseca, minimalne težine 30 kilograma. Potencijalni dobitnici donacije, prema konkursu, imaju obavezu da iz sopstvenih sredstava kupe još tri umatičena jagnjeta. U obavezi su i da do 2021.godine u svom stadu imaju najmanje 20 ženskih umatičenih grla ovaca.

Inače, ukupno 46 domaćinstava je dobilo subvenciju od 2016. godine kada je počela saradnja Grada Užica sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Tim subvencijama je, prema rečima gradskog većnika Sanje Janković, stvoreno oko hiljadu novih grla.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage