Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

10. 08. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Obrisali iz evidencije funkcionere koji su odbili prekid koalicije sa SNS

U lokаlnim sаmouprаvа u Užicu, Požegi i Čаčku

Predsedništvo Demokrаtske strаnke Srbije je odlučilo dа se iz evidencije člаnstvа obrišu funkcioneri u lokаlnim sаmouprаvа u Užicu, Požegi i Čаčku koji su odbili odluku Predsedništvа o istupаnju iz lokаlnih koаlicijа sа Srpskom nаprednom strаnkom.

Kako je saopštio DSS, odluka Predsedništva doneta je nа osnovu predlogа Izvršnog odborа te strаnke.

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije je u ponedeljak odlučilo da svi opštinski odbori DSS-a raskinu lokalne koalicije sa SNS. Koalicija sa naprednjacima raskinuta je u 14 opština, a razlog je, kako su naveli, upuštanje u veleizdaju, odnosno predaju Kosova i Metohije.

Podsetimo, doskorašnji predsednik Okružnog odbora DSS Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DSS Užice i član Glavnog odbora DSS Miodrag Petković su odlučili da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS-u, nakon odluke Predsedništva DSS-a da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS.

Gradski odbor Demokratske stranke Užice je saopštio da će u potpunosti ispoštovati odluku predsedništva stranke i da u narednom periodu, kako navode, neće podržavati lokalnu vlast.

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Požegi je nedavno pozvao Predsedništvo te stranke da, na narednoj sednici, još jednom razmotri odluku o raskidanju koalicija na nivou lokalne samouprave sa koalicionim partnerima okupljenim oko Srpske napredne stranke.

Podsećajući da je u koaliciji sa SNS ostvarena pobeda na izborima 2016. i da i posle dve godine, kako navode, funkcionišemo nepromenjeno - jedinstveno, korektno i harmonično, DSS u Požegi je tada naveo da su usaglašeni stavovi lokalnih koalicionih partnera, o suštinskim pitanjima u vezi sa zaštitom srpskog nacionalnog interesa, esencijalnih vrednosti od interesa za Srbiju i SPC, doprineli da ta opština 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage